Gårdsyoga

Yoga är för alla, genom hela livet kan vi använda oss av yoga som hälsometod och träningsform och stärka vår kropp, sinne och själ. Att släppa taget om bruset som pågår och uppleva närvaro i nuet, och att känna kärlek till oss själva och vår omgivning. Det är yoga.

Hos oss är alla välkomna – oavsett ålder och ambition och du behöver inte vara vig eller i toppform. Alla yogar utifrån sina egna förutsättningar och flexibilitet och styrka kommer efter hand. Vi har inte bråttom, vi ska ingenstans. Vi är alla nybörjare hela tiden. Yoga är för dig!

VÅRA YOGARUM
Vi har två härliga yogarum denna höst, Andrum hos Livskraft i Eksjö och Lundstorps Hembygdsgård strax norr om Eksjö. Låt det bli rum för stillhet och andrum. Koppla av, ur och bort. Stäng av mobilen. Landa i kroppen, landa på mattan.

BOKA KURS, KÖP YOGAKORT ELLER BOKA DROP IN

Alla kan delta, oavsett om du är nybörjare och aldrig har yogat eller om du är van yogautövare.

Du kan delta genom att gå någon av höstens yogakurser. Vecka 40, 42 och 45 startar nya kurser.
Och du kan komma och öva på ledda klasser och på mysore klasser varje vecka måndag, torsdag och söndag, på morgonen och på kvällen.

Du betalar när du bokar in dig på en kurs eller så köper du yogakort via boka direkt/värdekort. Du kan även betala per gång som drop-in. Du kan välja att betala på plats med swish eller betala i förväg när du bokar dig på en kurs eller klass.

Du som går en kurs i höst får 10 % rabatt på yogakort, meddela mig!


Yogaklasser

Vi övar yoga för att släppa tänkandet och bli mindre stressade och mer harmoniska, för vår egen skull och för vår omgivning. Samtidigt blir vi starka, motståndskraftiga, lätta och rörliga i våra kroppar.
Det finns olika sätt att öva yoga, tillsammans på ledd klass och/eller mysore klass, privatlektion eller hemma i din egen vrå.

Ledd klass
Läraren guidar hela gruppen samtidigt. Fokus ligger på andningen och att synkronisera rörelserna med andetaget. Tillsammans skapar vi en härlig energi i rummet.

Mysore klass
Innebär att du får en individuell guidning utifrån just dina förutsättningar, ett fantastiskt sätt att öva yoga. Landa på mattan i ditt andetag. Vi börjar med några ställningar och lägger sedan på ställningar när du är redo för det. På morgonklasserna kan du komma den tid som passar dig mellan kl 6-8, du övar i ditt eget tempo och får stöd och hjälp av mig. Personlig träning i grupp.


Yogaschema vecka 45 – 49

MÅNDAG
6.00 – 8.00 Ashtanga Mysore klass
(Du kommer när det passar dig och jag guidar dig.)

10.00 Mamma & Bebis yoga
11.15 Sittyoga

TISDAG
18.00 Fortsättningskurs (Fullbokad!)
19.30 Fördjupningskurs (Fullbokad!)

TORSDAG
6.00 – 8.00 Ashtanga Mysore klass
(Du kommer när det passar dig och jag guidar dig.)

18.00 Grundkurs (Fullbokad!)
19.30 Grundkurs (Fullbokad!)

SÖNDAG
19.00 Ashtangayoga ledd klass & mysore


Yogaworkshop


Mysore Magic
4 december

Kom och fyll på med energi, glädje och styrka!

Ashtangayoga Mysore klass är så fantastiskt för här kommer du och gör dina ställningar på mattan i din egen takt, till ditt andetag men samtidigt får du den härliga energin tillsammans med de andra i rummet. Det blir magiskt!

Detta är det traditionella sättet att öva Ashtangayoga och det är mitt favoritsätt att öva yoga. Den här klassen är både för dig som aldrig övat yoga förut och för dig som är van yogaelev. Alla kan vara med och du får vägledning och hjälp utifrån dina förutsättningar.

Ann Svärdfelt undervisar och jag är med och assisterar. Ann kommer oxå att hålla en filosofistund efter lunch. Du kan välja vara med på mysore och/eller filosofistund.

Chakra
meditation
& yoga
6 december

Ett perfekt sätt att landa in i advent. Boosta kropp, sinne och själ med en härlig workshop med Ann Svärdfelt.

Alla kan vara med, oavsett om du är nybörjare eller van yogautövare, och vi lyfter varandra energimässigt.
Du kan välja att vara med på meditation och/eller yoga.


Maria Lagneby

Jag som driver gårdsyoga heter Maria Lagneby. Jag undervisar i Ashtangayoga, Yinyoga och Meditation.

Det är mötet med människor som är min drivkraft och ambitionen att förbättra världen till en bättre plats när jag lämnar den än jag kom. Jag är så tacksam över att få undervisa Ashtangayoga som är en fantastisk metod för personlig utveckling där vi växer som människor, blir mer sanna, bli mer närvarande. Metoden lär oss att ta hand om oss själva och andra, naturen och vår värld på ett harmoniskt sätt.

Jag fann yogan när jag var i en utmattningsdepression och det blev min väg att hitta tillbaka till livet, glädjen och energin igen. Numera är yogan en självklar del i mitt liv, som att borsta tänderna på morgonen gör jag min yogapraktik varje dag för att stärka mig mentalt och fysiskt och för att hantera mig själv och min omgivning.

Efter några år i större städer och en tid utomlands blev längtan stor till ett liv mer i samklang med naturen. Sedan våren 2017 blev den drömmen sann och jag bor numera med min familj här mitt i Småland på Grimbergs gård. Jag njuter varje dag av att få bo här mitt i naturen.

Först och främst ser jag mig själv som elev och källan för min undervisning är att jag kontinuerligt och alltid har en lärare. Min lärare är Ann Svärdfelt som är en av Sveriges mest erfarna yogalärare i Ashtangayoga.

Jag ser fram emot att träffa alla som är nyfikna på yoga! 

Namasté
MariaKontakta mig

Mail: maria.lagneby@gardsyoga.se

Telefon: 0701561253

Swish: 1230882530 , Dustrat AB


Följ oss på sociala medier

Följ oss på Facebook och Instagram. Där får ni se vad som är nytt, eventuella ändringar kring klasser, kurser och event och såklart massor med inspiration!


Please reload