Gårdsyoga

Yoga på landet, mitt i Småland. Nära naturen. I andetaget. Tid för lugn och enkelhet. Vi ses på mattan!

Yoga är för alla, genom hela livet kan vi använda oss av yogans magi och stärka oss mentalt och fysiskt. Vi erbjuder därför barnyoga, senioryoga, yoga för stela män, gravidyoga, yinyoga, nybörjaryoga och ashtangayoga. Vi undervisar i grupp, yogaklasser och privatlektioner. Du kan anlita oss för event för små och stora grupper. För mindre grupper kan vi tillhandahålla lokal i sjönära läge.


Våra yogaklasser

Ashtangayoga

En yogaform som stärker och balanserar kroppen. Ett pass består av en serie rörelser utförda i en genomtänkt ordning i samklang med lugna medvetna andetag. Läraren guidar utövarna genom ett flöde av positioner länkade till andetagen som tillsammans blir till en rörelsemeditation. Genom att utöva ashtangayoga bygger du en stark och smidig kropp samtidigt som du lugnar sinnet. Några andra välkända effekter är ett förbättrat immunförsvar, bättre medvetenhet om andningen, höjd koncentrationsförmåga och minskad trötthet. Vi håller klasser i nybörjaryoga, ashtanga basic I och II

Yinyoga

En yogaform som är lugn och meditativ och som verkar både avstressande och energigivande. Fokus ligger på vår bindväv, leder och ligament och positionerna är framtagna för att mjuka upp områdena kring höfter och lår, bäcken och nedre delen av ryggraden. Alla övningar utförs på golvet. Vi håller varje position mellan tre och fem minuter med musklerna avslappnade och medveten lugn andning. Yinyoga är ett perfekt komplement till alla former av fysisk träning som gör att musklerna stelnar till. Det är också en mental träning för att öva sig på att stilla sinnet och bara vara utan att prestera.

Ingen grupp just nu, hör gärna av dig om du är intresserad.

Yinyangyoga

Vi inleder med yinyoga – en yogaform som ger dig paus och fyller på med ny energi. Vi avslutar med ashtangayoga – en dynamisk yoga där vi stärker våra muskler och balanserar kroppen. Ett pass i lugn takt som passar alla.

Senioryoga

Behåll en stark och smidig kropp genom hela livet. På senioryogan riktar vi fokus mot andning och närvaro samtidigt som vi går igenom den fysiska kroppen. Stärkande rörelser kombineras med töjningar och stilla positioner. Alla anpassar givetvis rörelserna efter sin förmåga. Övningarna kan justeras så de passar alla. Läraren finns tillgänglig före och efter passet om någon har frågor.

Ingen grupp just nu, hör gärna av dig om du är intresserad.

Barnyoga – sagoyoga

Följ med oss in i sagans värld, vi fantiserar, leker och har kul tillsammans. I barnyogan fokuserar vi på rörelse, andning och avslappning. Yoga för barn hjälper till att stressa ner och släppa på spänningar och stimulerar samtidigt lekfullhet och nyfikenhet.

Ingen grupp just nu, hör gärna av dig om du är intresserad.

Gravidyoga

Under graviditeten händer mycket i kroppen. Med regelbunden yoga får du en stark och flexibel kropp och bättre uthållighet inför det kommande föräldraskapet. Vi fokuserar på andningsövningar och att stärka dig fysiskt och mentalt inför och efter förlossningen. Genom att möta dig själv på yogamattan kan du också skapa ett band till barnet i din mage, innan förlossningen. För att komma igång och träna gravidyoga krävs inga förkunskaper, du behöver inte ha tränat yoga tidigare.

Ingen grupp just nu, hör gärna av dig om du är intresserad.

Yoga för stela män

Yoga för stela män Yoga för män i alla åldrar med fokus på fysisk och mental uthållighet. Vi tränar upp styrka, rörlighet och medveten närvaro genom ashtangayoga. Denna yogaform brukar beskrivas som den mest fysiska yogametoden. Vi utför dynamiska rörelser i en följd utan uppehåll, synkroniserat med kontrollerad djupandning. Kombinationen av rörelse, stretching och andning genererar mycket värme i kroppen. Förutom en ökad förbränning och uppbyggnad av styrka, balans, uthållighet och smidighet uppnår vi en inre harmoni. Vi tränar förmågan till medveten närvaro och koncentration genom att fokusera på kroppens position och genom att vara närvarande i andningen. Yoga är en personlig och processinriktad träningsform befriad från prestige och jämförelser. Det spelar ingen roll hur vältränad, muskulös eller vig du är. Syftet är att hålla kroppen, sinnet och lugnet i trim. Yoga är för alla utifrån var ens egna förutsättningar.

Ingen grupp just nu, hör gärna av dig om du är intresserad.


Maria Lagneby

Jag som driver gårdsyoga heter Maria Lagneby. För mig är yoga en hälsometod som hjälper mig vårda både min fysiska kropp och mitt inre. Yogan hjälper mig att vara mer närvarande och sann, både mot mig själv och mot min omgivning.

Jag är yogalärare och konsult inom facilitering, utbildning och processledning. Det är mötet med människor som är min drivkraft och ambitionen att förbättra världen till en bättre plats när jag lämnar den än jag kom. I båda mina yrkesroller får jag göra just det, möta människor och se dem växa som människor, blir mer sanna, bli mer närvarande.

En psykiskt svår period i mitt liv gav mig möjlighet att möta yogan, ett möte som så småningom förändrade mitt liv. Numera är yogan en självklar del i mitt liv, som att borsta tänderna på morgonen gör jag min yogaträning för att stärka mig mentalt och fysiskt.

Efter år i större städer blev längtan stor till ett liv mer i samklang med naturen, sedan våren 2017 blev den drömmen sann och jag bor numera med min familj här mitt i Småland på Grimbergs gård. Jag har undervisat i yoga sedan 2018. Alla är vi elever, och min yogalärare är Ann Svärdfelt, en auktoriserad ashtangayogalärare som har undervisat i 20 år, och jag går ett mångårigt lärlingsprogram för henne. Jag ser fram emot att träffa alla som är nyfikna på yoga. Kontakta mig

Mail: maria.lagneby@gardsyoga.se

Telefon: 070156125

Swish: 1230882530 , Dustrat AB


Följ oss på sociala medier

Följ oss på Facebook och Instagram. Där får ni se vad som är nytt, eventuella ändringar kring yogapassen och såklart massor med inspiration!