Våra gästhus

Varmt välkommen till något av våra gästhus. Vi erbjuder tre boenden i separata hus, samtliga med egen trädgård och strand vid Rosjön, samt tillgång till båt. Husen varierar i storlek och standard och kan hysa fyra till sju personer. De ligger inom några minuters gångväg från varandra, perfekt om ni är flera familjer som reser tillsammans men vill ha varsitt eget krypin.

Oavsett vilket av våra gästhus du väljer hoppas vi ge dig möjligheten till en tids avkoppling, med möjlighet till bad, fiske, båtliv eller häng i trädgård. Vill du få tid att vara för dig själv en stund och passa på att njuta av stuga, tomt och sjö samt våra fantastiska omgivningar är våra stugor något för dig. Trakterna kring Eksjö erbjuder naturupplevelser och småländsk kultur i mängd. I husen finns ej tv, ljudanläggning eller mikrovågsugn – låt det ta tid att vara här, njut, koppla av, ur och bort. Letar du istället efter plats för en fest eller annan sammankomst tror vi du finner bättre möjligheter någon annanstans än hos oss. Du bokar din stuga med självhushåll, under sommarsäsong är minsta hyresperiod en vecka.

Rosjön

Våra gästhus ligger vid Rosjön. Det är en 177 hektar stor och mycket flikig sjö uppe på småländska höglandet. Den nästan skärgårdsliknande miljön med mycket omgivande skog och kuperad bottenkaraktär gör den intressant för flera olika friluftsaktiviteter som sportfiske, paddling och fågelskådning.

Rosjön är långsmal i nord-sydlig riktning och är rikligt utrustad med öar, skär, uddar och vikar, vilket innebär att det finns mycket att utforska för den fiskefrälste och många picknickställen att kliva i land på för den som är mer förtjust i kaffekoppen. Sjöns östra strand ligger utmed väg 32 mellan Eksjö och Aneby och är mer bebyggd, jämfört med den västra sidan där hus i princip saknas


Gästhus | Uddebo

Längst ut på en udde i Rosjön ligger Uddebo. En ombyggd och moderniserad timmerstuga med plats för upp till 7 personer. Stugan ligger på en naturtomt omgiven av Rosjön på tre sidor. Här bor ni ett stenkast från vattnet, med sjöutsikt från alla rum. Husets hjärta är det sammanbyggda köket-vardagsrummet med matplats. Uddebo är tillgänglig året runt. Uddebo är helt moderniserat under senare år, och i huset finner ni:

– ett sovrum med dubbelsäng (180cm) med utgång till terrass

– ett sovrum med våningssäng (120/80cm)

– vardagsrum med bäddsoffa (140cm), matplats och utgång till terrass

– Modernt kök

– Helkaklat badrum med dusch och golvvärme

– Kamin

– Luftvärmepump, golvvärme i badrum och hall

– Brygga ligger ett kort stenkast från terrassen, och sommartid finns här en roddbåt

Gästhus | Aspviken

I en sluttning vid Rosjöns strand ligger Aspviken. Från terrassen framför huset ges en fantastisk utsikt över sjön. Här finns sex bäddar, varav två i den lilla gäststugan nära vattnet. Aspviken är tillgänglig april – oktober

Aspviken har ett nyrenoverat kök, och håller snäppet enklare standard än Uddebo.

– ett sovrum med dubbelsäng

– vardagsrum med bäddsoffa

– kök

– badrum med dusch

– Luftvärmepump

– Gäststuga med två bäddar

– Wifi

– Roddbåt

Gästhus | Lövviken

På stor tomt med gräsmatta ner mot sjön ligger Lövviken. Vår enklaste gäststuga har en tomt med gott om svängrum för uteaktiviteter. Här njuter ni småländska solnedgångar när de är som bäst. Den inbyggda terrassen förlänger regniga kvällar. Här finns sex bäddar, varav två i den lilla gäststugan nära vattnet. Lövviken är tillgängligt april – oktober.

  • – Lövviken har en enklare standard, ngt för dig som söker klassisk stugkänsla.
  • – ett sovrum med dubbelsäng
  • – vardagsrum med bäddsoffa
  • – Kök
  • – Inbyggd veranda med sjöutsikt, här sitter ni bekvämast och äter …
  • – badrum med dusch och tvättmaskin
  • – Gäststuga med två bäddar
  • – Wifi
  • – Roddbåt